Elaboració

Control de rendimient

El cava és un vi escumós que s’elabora en provocar una segona fermentació al vi base dins de cada una de les botelles, per separat. Tot comença en el tiratge on cada botella s’omple amb el vi base, llevats i licor d’expedició.

2ª Fermentació en botella amb tap de suro 100% natural

A “la cava” les botelles reposen en rimes manuals i posició horitzontal on faran tota la criança durant la segona fermentació, lluny de la llum i a temperatura i humitat constants. Aquí comença ja la segona fermentació per obtenir aquest vi d’ “estrelles” tan apreciat arreu.

Procés de criança

El temps mínim de criança durant la segona fermentació a la D.O. Cava són de 9 mesos. En el “Champagne” el mínim són 15 mesos, però a Cal MESTRES donem molt mes temps de criança en la segona fermentació en botella, buscant la nostra pròpia identitat, així la criança mínima és de 20-24 mesos. Aquí és on comença el cava MESTRES 1312 Brut Reserva.

Per el MESTRES COQUET Brut Nature Gran Reserva Especial la segona fermentació en botella va de 40-50 mesos.

Per els caves de llarga criança, a partir de 50-60 mesos, tenim el MESTRES VISOL Brut Nature Gran Reserva Barrica.

El MESTRES CLOS NOSTRE SENYOR Brut Nature Gran Reserva Barrica amb 80-90 mesos,

Per arribar a “La Màxima Expressió de MESTRES” el MESTRES MAS VIA Brut Gran Reserva Barrica on es passa dels 120 mesos de criança.

Varietats tradicionals

També elaborem caves rosats amb o sense el pas del vi base per barrica que ens ajuda a donar la personalitat necessària perquè un “vi de cava” pugui tenir tan llarga criança. A MESTRES vàrem ser pioners abans de 1986 fent cupatges al gust dels nostres clients, i va néixer el cava Els CUPATGES de MESTRES on es treballen només les 3 varietats tradicionals del Penedès, com són Macabeo, Xarel·lo, i Parellada.

Remogut i degorjat manual

Un cop acabada cada una de les diferents criançes, fem el “degorjat” de cada botella a mà, una a una, per arribar a “La Màxima Expressió del Cava”. Aquest procés manual consisteix en expulsar les mares o lies de dins la botella, per a tenir un producte totalment cristal•lí i ja preparat per a ser consumit.

Una vegada finalitzat aquest procés, posem un segon tap de suro 100% natural junt amb el morrió corresponent amb la placa identificativa del cava elaborat, etiquetem, encaixem i tot a punt per sortir al mercat el nostre cava, el nostre “vi d’estrelles”. Un MESTRES.

Més de 80 anys com a elaboradors de “Vins de Cava”. Producció limitada. Així és com interpretem la nostra manera d’elaborar un “cava”, fruit d’una filosofia d’elaboració única i 100% Natural.

Els caves MESTRES són l’originalitat creativa, la degustació exclusiva i un luxe per als paladars més refinats.