VINYA

Mediterraneitat i artesania

Vinya vella

La paciència ja marca, fins i tot, la decisió sobre el moment precís en què es veremen els raïms. Per aconseguir aquest punt, fem els controls de maduració del raïm entre els mesos d’agost i setembre, escollint 100 grans de raïm aleatòriament per a fer els controls de concentració de sucres i de l’acidesa. Es busca la maduració òptima i tractant el millor possible el raïm, evitant oxidacions i trencaments no desitjats dels grans. Les nostres velles i belles vinyes actuals van ser plantades a partir de 1954. Les profundes arrels dels nostres ceps minimitzen els efectes dels anys de més marcada sequera.

Xarel·lo, Macabeu i Parellada

MESTRES ha apostat sempre de manera incondicional per la trilogia de varietats blanques autòctones del Penedès. Xarel·lo, Macabeu i Parellada formen part indissociable de l’ADN de les nostres caves, tot cercant la màxima expressió a través de les varietats més adaptades al nostre entorn més immediat. El xarel·lo ens aporta cos i volum en un llit de fruitós macabeu on la fina parellada s’hi suma amb elegància i finor.

Riquesa a través de la diversitat de sòls

El Penedès disposa de diversitat de sòls i de microclimes entre el mar i la serralada, marcats per la mediterraneïtat. El conreu de la vinya s’estén des del litoral fins a les zones més altes, fins al voltant de 500 metres d’altura sobre el nivell del mar. No obstant això, és a la zona central, entre els 200 i els 225 metres, on es situen les velles vinyes de MESTRES.

Climatologia de les vinyes

La singularitat penedesenca dins d’un caràcter plenament mediterrani marquen els vins i caves de MESTRES. Setembre, octubre i novembre solen ser els mesos més plujosos, i el juliol el mes més sec. Les temperatures són força temperades, oscil·lant entre els 7,7º C mitjans del mes de gener als 22,90º C de juliol. Els hiverns són suaus i els estius secs. La pluviometria anual se situa al voltant dels 600 mm, i la temperatura mitjana anual és de 14,5° C.