cava mestres vintage clos damiana

Vintage Clos Damiana

Verema 2004 “Millesimé”

Color groc palla amb reflexes daurats. Escuma fina i amb bona evolució en copa. Cava molt elegant i amb riquesa aromàtica on destaquen notes provinents del pas per barrica: pa torrat, lleugers fumats, tabac, … Va evolucionant i anem trobant notes de moka, torrats, fruits secs, … Amb un pas de boca estructurat, franc, on el gas carbònic està molt ben integrat i llarg post-gust. Destaquem les notes de maduresa, la complexitat i la evolució dels caves de llarga criança.

Temperatura servei

8-15 ºC (a més temperatura, millors sensacions)

Varietat de raïm

Macabeu (20%) Xarel·lo (60%) Parellada (20%)

Vinyes

100% Vinyes pròpies plantades en vas de més de 50 anys. Verema manual.

Grau alcohòlic

12,1 % vol.

Sucres residuals

-3 g/l

Tipus botella

CAVA Tradicional 750 ML.

Elaboració i Criança

Utilitzem dos taps de suro per elaborar cada botella. La 1a fermentació i la criança del vi base és en barrica sobre les seves lies durant 12 mesos. La 2a fermentació en botella és amb el primer tap de suro, en posició horitzontal a la rima i amb una criança sobre lies de més de 140 mesos en botella tradicional sota la CAVA. Periòdicament a Cal MESTRES, en els caves de llarga criança (més de 30 mesos), es du a terme remoguts de rima per afavorir el procés d’autòlisi dels llevats, aconseguint una millora d’estructura i complexitat dels nostres “Vins de Cava”. Finalment després del degorjat (extracció de les mares, procés manual botella a botella) posem el segon tap de suro i la seva placa identificativa. MESTRES des de sempre imprimeix en l’etiqueta la data del degorjat. Seguim elaborant caves artesans i sent fidels al mètode de criança tradicional.

Vintage Mas Via

Verema 2004 “Millesimé”

Color groc palla i daurat. Carbònic fi i amb bona evolució a la copa. Cava molt elegant i amb una gran riquesa aromàtica, on podem trobar poma Golden i codony en perfecta harmonia amb intenses i complexes notes de pa torrat i fruita seca dessecada gràcies a la seva llarga criança i pas per la fusta noble. El pas per boca és potent, madur, equilibrat i molt estructurat, amb una integració molt bona del gas carbònic. Voluminós, envoltant i vellutat al paladar, conclou en un final llarg i molt persistent.

Temperatura servei

8-15 ºC (a més temperatura, millors sensacions)

Varietat de raïm

Macabeu (20%) Xarel·lo (65%) Parellada (15%)

Vinyes

Selecció dels ceps més vells de més de 60 anys (vinya pròpia 1955-1968) i només les millors veremes. Plantació en vas. Verema manual.

Grau alcohòlic

12 % vol.

Sucres residuals

-5 g/l

Tipus botella

CAVA Tradicional 750 ML.

Elaboració i Criança

Utilitzem dos taps de suro per elaborar cada botella. La 1a fermentació i la criança del vi base és en barrica sobre les seves lies durant 12 mesos. La 2a fermentació en botella és amb el primer tap de suro, en posició horitzontal a la rima i amb una criança de 140 mesos (+11 anys) en botella tradicional amb les seves mares sota la CAVA. A MESTRES, en els caves de llarga criança (més de 30 mesos), es du a terme remoguts de rima per afavorir el procés d’autòlisi dels llevats, aconseguint una millora d’estructura i complexitat dels nostres Vins de Cava. Finalment, després del degorjat (extracció de les mares, procés manual botella a botella) posem el segon tap de suro i la seva placa identificativa. MESTRES des de sempre imprimeix en l’etiqueta la data del degorjat. Seguim elaborant caves artesans i sent fidels al mètode de criança tradicional.
cava mestres vintage mas via