Actualitat

El 2005 teníem a l’horitzó més proper diferents “Aniversaris” a considerar, i vàrem creure que era el moment de dur a terme un canvi d’imatge corporatiu en el la nostra bodega, afectant específicament tot el packaging de cadascun dels nostres caves, des de la placa en el “degorge” manual fins la caixa final, passant per les càpsules, etiquetes i estoig individual segons fos el cas … Era l’oportunitat de poder reflectir gran part de la nostra història en cadascun dels nostres “vins de cava”.

2008 – 80 anys de la primera botella de “champán” MESTRES !

2010 – 65 anys del primer Brut Nature de la història per part de l’avi Josep Mestres Manobens. Marca enregistrada “VISOL” del 30 de setembre de 1948 !

2010 – 50 anys utilitzant oficialment la paraula “CAVA” en totes les etiquetes. Reproduïm el document oficial en les càpsules del Mestres Visol i del Cupatge 50 Años de “CAVA” !

2011 – 25 anys de “Els CUPATGES de MESTRES”, el cava d’autor fet a mida. Tot va començar amb un cava dedicat al XVIII Festival de Cinema Fantàstic de Sitges de 1986. Després per caves seleccionats pels propis interessats com han estat, Establiments Relais & Chateuax, Hotel Palace de Madrid, Hotel & Restaurant Ampurdán de Figueres, Rte. Can Fabes de Sant Celoni, Rte. Casa Irene d’Arties, Rte. Aligué de Manresa, Rte. Carlos Arguiñano de Zarauz …

2012 – Com elaboradors de vi, i després de 28 generacions de la família MESTRES, arribant als 700 anys d’Història ! L’objectiu era transmetre el bagatge històric de MESTRES a través de conceptes de modernitat visual. Per això, es van identificar una sèrie d’elements figuratius associats a MESTRES al llarg de la seva història, que es van treballar gràficament per dotar-los d’un to d’actualitat.

El resultat va ser plenament satisfactori. Reflecteix la conjunció d’allò tradicional i allò innovador de manera perfectament harmònica. A més a més, fruit d’aquest exercici de disseny va resultar una sèrie d’icones que apareixeran de forma recurrent en el nou packaging de MESTRES :

Els tres signes “PLUS” són una representació prou gràfica del propi nom de la marca, MESTRES.

COQUET : Aquest motiu prové de la finca denominada “Heretat Mas Coquet”, segons consta en les escriptures de l’any 1607. També es pot veure en un mosaic de ceràmica de Manises que tenim presidint la sala de tiratge a bodega, i que prèviament el 1934, es va instal•lar a l’estació dels Ferrocarrils Catalans del passeig de Gràcia de Barcelona.

Fou retirat l’any 1939 amb l’adveniment del franquisme. Al mosaic s’hi representa una figura femenina amb una copa de “champan” a la mà !

El color blau turquesa present al MESTRES Brut Nature és un homenatge a aquest color, present ja en els primers caves de la casa i en diverses parets de l’interior de l’edifici familiar, que, a la vegada, també és la seu del celler.

La documentació històrica que conserva la família MESTRES, i que n’acredita l’antiguitat, s’ha reproduït en diferents elements del nou packaging, com en plaques, càpsules, etiquetes, estotjos individuals i caixes.